Houthandel Houtex is een landelijk opererende houthandel die zich toelegt op de levering van een groot aantal houtsoorten en houtproducten.

Familiebedrijf Houthandel Houtex bestaat sinds 25 april 1946 en is gevestigd in Waddinxveen. Houthandel Houtex is een landelijk opererende houthandel en kenmerkt zich door het aanhouden van grote voorraden, waardoor wij in staat zijn onze klanten van bijna alle houtsoorten te voorzien.

Wij zijn gespecialiseerd in loofhout. Daarnaast hebben we ook een ruime voorraad in naaldhout, plaatmateriaal, vloerdelen en panelen. Tevens bieden wij u de mogelijkheid het hout volgens specificatie te bewerken in onze zagerij en schaverij, of om het hout te drogen naar het door u gewenste vochtpercentage in één van onze vier droogkamers!

Houtex staat voor kwaliteit! Wij betrekken ons hout uit de beste groeigebieden van de wereld, met het besef dat duurzaam bosbeheer een voorwaarde is voor een gezonde toekomst. Daarom hechten wij belang aan het leveren van gecertificeerd hout.

Via eigen inkopers en agenten importeren wij ons hout uit diverse continenten. Zo kunnen wij volledig aan de specifieke eisen van de klant voldoen. Jarenlange ervaring en vakkennis zorgen ervoor dat u als klant bij Houtex optimaal geadviseerd en geholpen wordt.