Eiken | Muziekcentrum De Bijloke Gent

Een eeuwenoud gebouw met een eigentijdse concertbeleving! Deze week is de concertzaal geopend voor publiek en de media is onder de indruk! Lovende kritieken als ‘Gent heeft er een muzikale toplocatie bij’ of ‘Optreden in de klankkast van een viool.’

Gaaf dat wij, met ons product, onderdeel uitmaken van prioriteit nummer 1 bij de verbouwing: een onberispelijke akoestiek!

Wat namelijk o.a. naar voren kwam is dat de 13e eeuwse muren in de loop der eeuwen zijn scheefgezakt, waardoor de klank naar boven weggekaatst werd. De oplossing is gevonden in prachtige nieuwe eikenhouten lambriseringen tegen de historische stenen wanden. De lambrisering zorgt ervoor dat het evenwicht tussen absorptie en weerkaatsing van geluid precies goed zit, zodat je op elke stoel midden in de concertbeleving zit!

De nagenoeg foutvrije eiken latten zijn op maat geschaafd, gefreesd (soms zelf rond gebogen), gerookt en rondom behandeld met brandvertragende olie. Een samenwerking met Denys met een prachtig eindresultaat!

 

Een drone heeft gezorgd voor een mooie indruk van de gerenoveerde concertzaal:

Dat de renovatie van het 13e-eeuwse ziekenhuis een intensief traject is geweest spreekt wellicht voor zich, voor wie een indruk wilt krijgen van dit proces zie bijgaand een link naar een timelapse van de verbouwing!