Bilinga | Happy Days in Zoetermeer

Bilinga toegepast in project Happy Days te Zoetermeer.

 

‘Wonen waar je altijd het gevoel hebt dat je op vakantie bent.’

In het project ‘Happy Days’ in Zoetermeer worden 165 woningen gebouwd in een groen landschap. De traditionele woonwijk compleet binnenstebuiten gekeerd. Want de wegen en auto’s zijn naar de buitenrand verplaatst en de woningen (met houten veranda’s) zijn gericht op het gemeenschappelijke groene gebied.

De houten elementen van de woningen; de terrassen, kolommen, gevelbekleding, boeidelen, houten plafonds en veranda’s geven de huizen een stoere en natuurlijke uitstraling.

In dit project wordt er in totaal ca. 350 m³ aan Bilingahout verwerkt mét FSC® keurmerk. Het duurzame Bilinga is onbehandeld toegepast en zal uiteindelijk vergrijzen.

💡 Wist je dat door het toepassen van dit Bilinga méér dan 490.000 kg aan C02 is vastgelegd? Wil jij ook berekenen hoeveel CO2 je opslaat door het gebruiken van hout? Kijk eens op: https://opslagco2inhout.nl/

 

Wil je meer weten over de duurzame houtsoort Bilinga en/of het ook geschikt is voor jouw project? Neem gerust contact met ons op.

 

Bilinga is een duurzame hardhoutsoort uit Afrika. Het gaat minimaal 25 jaar mee bij grondcontact (duurzaamheidsklasse 1). Een houtsoort uitermate geschikt voor buitentoepassingen als constructie of vlonders. Met zijn geelbruine kleur geeft het een andere, frisse, uitstraling t.o.v. het bekende ‘roodbruine’ hardhout.  Bijkomend voordeel is dat het niet vervelend uitloogt, de inhoudsstoffen geven geen rood/donkere verkleuring op bijvoorbeeld je straatwerk of gevel. Daarom is Bilinga ook juist te adviseren als toepassing voor bijvoorbeeld balkons of galerijen!

 

Bilinga terras, gevel en plafond elementen Bilinga boeidelen Bilinga boeidelen, plafond en gevelelementen Bilinga boeidelen en gevelelementen Bilinga terras en gevelelementen Bilinga gevelelementen Bilinga plafond en gevelbekleding.

Bilinga terras, gevel en plafond elementen