Kapur

De afgelopen maanden is onze werf weer vol gezet met nieuwe aanvoer van diverse houtsoorten vanuit o.a. Maleisië, Afrika en Zuid-Amerika. Zo hebben wij vanuit Maleisië o.a. Kapur op voorraad staan, een roodbruine tuinhoutsoort (welke qua uitstraling erg lijkt op Bangkirai). Duurzaamheidsklasse 1-2.

Leuk weetje: onze nieuwe (KD) voorraad Kapur schuttingplanken en dekdelen is dit jaar volledig 100% PEFC gecertificeerd! Dit na een bezoek van onze collega’s aan de concessie en zagerij in Maleisië. Door de supply chain ter plaatse te hebben doorlopen, hebben we e.e.a. kunnen verbeteren en onze toeleveranciers kunnen overtuigen van de meerwaarde van dit certificaat. Vandaar nu dit mooie resultaat!

Waarom kiezen wij voor een ‘KD’ (gedroogd) product? Het hout is stabieler, beter maastvast en de schaafkwaliteit is hoger. Daarnaast worden de delen met de zichtzijde naar elkaar toe opgelat, waardoor je geen vervelende latafdruk op de zichtzijde hebt.

En wist je trouwens dat alle koppen altijd gesealed worden? Dit wordt gedaan om de koppen te beschermen tegen scheurvorming.

Wij staan gereed voor het komende tuinhout seizoen! Het is misschien nog vroeg, maar laat het voorjaar maar beginnen… ?