Diensten
Diensten
Diensten

Droogkamers
Houtex beschikt over volledig geautomatiseerde droogkamers. Deze droogkamers worden gebruikt om het hout voor te drogen of om conventioneel te drogen. Het opgelatte hout wordt met behulp van doorstroming van vochtige lucht in meerdere fases opgewarmd. Na dit proces begint het droogproces. Door middel van verwarmingsinstallaties, bevochtiginginstallaties en luchtkleppen worden de temperatuur en luchtvochtigheid geregeld. Het droogprogramma wordt afgestemd op het houtsoort. Bij het bereiken van het gewenste eindresultaat stoppen de droogkamers automatisch. Onze droogkamers zijn speciaal ingericht voor het drogen van diverse houtsoorten en waarborgen een optimaal droogproces.

Schaverij & Zagerij
Met onze moderne machines kunnen wij in onze zagerij en schaverij allerlei bewerkingen uitvoeren.
Voorbeelden hiervan zijn: afkorten, zagen, schaven, vlakken, strijken en profileren. Bij profileren valt te denken aan het maken van mes en groef-, rabat, kraal- en vellingdelen en diverse andere freesprofielen.

Transport
Wij beschikking over een eigen wagenpark. Hierdoor zijn wij flexibel en worden de orders ‘just in time’ geleverd.

Opslag
De opslagcapaciteit van ca. 45.000 m2, verdeeld over diverse loodsen, resulteert in het hebben van een grote houtvoorraad en een breed assortiment.