Overlijdensbericht

Afgelopen woensdagochtend hebben wij het verdrietige bericht ontvangen dat onze dierbare collega Gert den Ouden plotseling is overleden op vierenvijftigjarige leeftijd.

Wij zullen Gert blijven herinneren als een zeer vriendelijke en oprechte persoon en een zeer bekwame vakman.

Wij wensen de familie en vrienden alle sterkte toe met dit grote verlies.

Gert, we zullen je missen

FSC Friday 2020

Hout. Als fan van hout, als houtimporteur, -handelaar en familiebedrijf, zijn wij bewust van het belang van behouden en beschermen van de bossen. En dan niet alleen in Europa, maar juist ook wereldwijd. Niet alleen voor ons nu, maar ook voor onze kinderen en kleinkinderen. Daarom zijn wij groeiend in voorraad van hout uit bossen welke duurzaam beheerd worden.

Vandaag is het ‘FSC Friday’ en besteden wij hier extra aandacht aan!

Waarom? Door FSC® hout in je project te gebruiken, draag JIJ bij aan een stukje verantwoord bosbeheer. Een combinatie van bescherming van planten, dieren en rechten van lokale bevolking. Het bos blijft behouden doordat er geld aan verdiend wordt (economische waarde). Iedereen kent de beelden van brandende tropische bossen, dit kan (deels) worden voorkomen, want een goed beheerd bos loopt namelijk veel minder risico om gekapt te worden voor bijv. landbouw, palmolie-, sojaplantages of mijnbouw.

Azobé, Bilinga, Cumaru, Douglas, Eiken, Grenen, Iroko, Kapur, Sib. Lariks, Louro Gamela, Mahonie, Massaranduba, Meranti, Niové, Oregon Pine, Padoek, Piquia, Sapupira, Vuren, Western Red Cedar.

Al deze houtsoorten zijn met FSC® keurmerk leverbaar uit voorraad, dus eigenlijk heb je voor bijna elk project de keuze…

Waar kies jij voor?!

 

Niové Rotterdam Blaak FSC
Niové terras, Rotterdam Blaak, FSC100%

Sib. Lariks, Venwoude, gevelbekleding, FSC® project
Sib. Lariks, Venwoude, gevelbekleding, FSC® project

Sib. Lariks en Western Red Cedar, Landal Greenparks Reeuwijk, FSC® project
Sib. Lariks en Western Red Cedar, Landal Greenparks Reeuwijk, FSC® project

Louro Gamela plafond, FSC® project
Louro Gamela plafond, FSC® project

Azobé en Bilinga, Meanderbrug te Venlo, FSC100%
Azobé en Bilinga, Meanderbrug te Venlo, FSC100%

Padoek, terras en schutting, FSC® project
Padoek, terras en schutting, FSC® project

Forest for All Forever

#FSCFRIDAY

Muziekcentrum De Bijloke Gent

Een eeuwenoud gebouw met een eigentijdse concertbeleving! Deze week is de concertzaal geopend voor publiek en de media is onder de indruk! Lovende kritieken als ‘Gent heeft er een muzikale toplocatie bij’ of ‘Optreden in de klankkast van een viool.’

Gaaf dat wij, met ons product, onderdeel uitmaken van prioriteit nummer 1 bij de verbouwing: een onberispelijke akoestiek!

Wat namelijk o.a. naar voren kwam is dat de 13e eeuwse muren in de loop der eeuwen zijn scheefgezakt, waardoor de klank naar boven weggekaatst werd. De oplossing is gevonden in prachtige nieuwe eikenhouten lambriseringen tegen de historische stenen wanden. De lambrisering zorgt ervoor dat het evenwicht tussen absorptie en weerkaatsing van geluid precies goed zit, zodat je op elke stoel midden in de concertbeleving zit!

De nagenoeg foutvrije eiken latten zijn op maat geschaafd, gefreesd (soms zelf rond gebogen), gerookt en rondom behandeld met brandvertragende olie. Een samenwerking met Denys met een prachtig eindresultaat!

 

Een drone heeft gezorgd voor een mooie indruk van de gerenoveerde concertzaal:

Dat de renovatie van het 13e-eeuwse ziekenhuis een intensief traject is geweest spreekt wellicht voor zich, voor wie een indruk wilt krijgen van dit proces zie bijgaand een link naar een timelapse van de verbouwing!

 

 

Vakantietijd…….

I.v.m. de bouwvak zijn wij gesloten van vr. 24 juli t/m vr. 14 augustus (week 31 t/m 33). In week 31 en week 33 is ons kantoor wel beperkt telefonisch bereikbaar, tel: 0182-615933. Wij wensen iedereen een fijne en gezonde zomer toe (wellicht toch in het buitenland, in Nederland of lekker thuis)!

Het Houtex-team

Onze brochure is vernieuwd!

Onze brochure is weer vernieuwd! Zie onderstaand een kleine ‘sneakpeak’ van deze praktische gids.

Hierin worden o.a. 50 houtsoorten uitgebreid omschreven, met toepassingsgebied én daarbij sprekende foto’s.

Uiteraard is er aandacht voor duurzaam bosbeheer en wordt er uitgelegd waarom het gebruiken van hout belangrijk is voor onze toekomst!

De gids geeft een goed beeld van onze organisatie en onze mogelijkheden. En, als nieuw onderdeel van Houtex, wordt er natuurlijk ook aandacht gegeven aan Houtexclusief (www.houtexclusief.nl)!

 

Interesse in een exemplaar? Stuur dan even een mailtje naar houtex@houtex.nl!

‘Eiken Krommers’ – Restauratie Duiventil van Huis Doorn

In het weiland behorende bij Huis Doorn bevindt zich een rijksmonumentale Duiventil van rond 1840, welk is gerestaureerd door Bouw- en Restauratiebedrijf Van De Burgt en Strooij.

Wel is gehoord van ‘eiken krommers’? Dit is gebruikt voor het vervangen van de hoofddraagconstructie van de til. Het is plaathout met een natuurlijke kromming, zoals je ook op de foto’s kunt zien, speciaal uitgezocht in Frankrijk. De ‘krommers’ zijn volledig uit één stuk toegepast, waardoor zoveel mogelijk kops hout vermeden wordt. Dit heeft een positief effect op de uiteindelijke levensduur.

Weer een uniek project gemaakt door vakmensen met een prachtig eindresultaat!

Meer lezen? Zie bijgaand de link naar het uitgebreide nieuwsbericht van Vereniging Timmerwerk Restauratie over dit project!

 

Houtexclusief!

🎉Leuk nieuws! Ondanks deze bijzondere tijd zijn wij gestart met Houtexclusief!

Een nieuw en enthousiast onderdeel van Houthandel Houtex. Graag hadden we dit natuurlijk met een openingsfeest gevierd, maar vanwege COVID-19 moeten wij dit helaas uitstellen.

Wij staan gereed om je onze houtspecials te laten zien! Dit omvat geschaafd hout, schaaldelen, stamdelen (breder dan 80 cm uit één stuk) en andere bijzondere houten items. Voor elke houtliefhebber een echte ‘snoepwinkel’!

Natuurlijk is het lastig om dit alles ‘in beeld’ te vatten, maar neem vooral een kijkje op de site: www.houtexclusief.nl. Nóg liever laten wij ‘onze houten wereld’ aan je zien… dus welkom! In onze ruime loods (ca. 1050 m2) kan er voldoende afstand gehouden worden (hierin volgen wij de RIVM richtlijnen). Maar voor nu geldt; graag vooraf even bellen, voor het maken van een bezoekafspraak.

Hopelijk tot snel!

 

Houtexclusief

Maarten Schoutenstraat 2, Waddinxveen
📞 0182 303490
✉️
www.houtexclusief.nl
Volg ons ook op LinkedIn: https://lnkd.in/dYZTcxd hashtagHoutexclusief

SchaaldelenBoomschorsbladenGeschaafd hout

Wegafsluiting Willem de Zwijgerlaan (t.h.v. nr. 1)

Een praktisch bericht ter informatie.

Vanaf week 21 is de Willem de Zwijgerlaan, ter hoogte nummer 1, volledig afgesloten voor doorgaand verkeer i.v.m. onderhoud. Vandaar dat ons kantoor (Noordkade 42), onze afhaallocatie (Noordkade 40), de werf en machinale enkel te bereiken zijn via de Noordkade, dus let s.v.p. op de aanrijroute!

Het oponthoud zal (helaas) ca. 1 maand duren. Zie onderstaand een kaart ter verduidelijking.

Niové Tuinhout

Doordat iedereen meer thuis blijft én natuurlijk het heerlijke weer, wordt er (terecht) veel aandacht aan de tuin besteed…

Gelukkig is onze ruime voorraad in Niové tuinhout hierop ingesteld. Dit 100% FSC® hout is duurzaam (gaat minimaal 25 jaar mee in contact met grond) en is mooi stabiel en recht. Gewicht ca. 1000 kg/m³. De mooie groene ‘potloodpunten’ van onze Niové palen zijn intussen wel bekend! Daarnaast ook onderliggers en ruw hout beschikbaar voor bijvoorbeeld terrassen.

Wij importeren dit hout ruw en schaven het zelf. Hierdoor kunnen wij een hoge schaafkwaliteit van o.a. onze palen waarborgen. Daarnaast heb je hierdoor geen latafdruk of schade door verscheping. We kunnen zelfs de verpakking zelf bepalen, eventueel is hoogte en breedte op maat af te stemmen.

Wist je dat.. met het toepassen van FSC® hout het bos duurzaam beheerd en beschermt wordt? Met onze Niové voorraad (ca. 750 m³), beschermen wij 30 jaar lang 1.500.000 m2 = ca. 300 voetbalvelden tropisch bos. Dat vinden wij gaaf!